Valg av nytt representantskap Nordmøre IPR

Nordmøre interkommunalt politisk råd har konstituert seg etter kommune- og fylkesvalget:
Ingrid Rangønes er ny leder av Nordmøre interkommunalt politisk råd.

Ingrid Rangønes og Ståle Refstie - Klikk for stort bildeIngrid Rangønes og Ståle Refstie Ingrid Nautnes

 

Valg av ny ledelse

Nordmøre interkommunalt politisk råd (NIPR) møttes 09. november 2023 på Tingvoll til første møte etter kommune- og fylkestingsvalget i september. I møtet ble ordfører i Averøy kommune, Ingrid Rangønes, valgt til leder av representantskapet for en periode på to år. Ordfører i Sunndal kommune, Ståle Refstie, ble valgt som ny nestleder i rådet for en periode på to år.

«Jeg takker så mye for tilliten og gleder meg til å ta fatt på jobben. Nordmøre har veldig mye å by på, og jeg mener vi skal ha store ambisjoner på vegne av regionen vår. God samfunnsutvikling er som kjent tuftet på samarbeid, og det er viktig å være lydhør og ha tett kontakt med både innbyggere, kulturbærere og næringsliv. Samt sentrale politikere og aktører. I stedet for at vi drar til Oslo, bør de jevnlig ta turen hit opp. Det er på den måten vi knytter best kontakt, og de lærer regionen vår å kjenne. Jeg ønsker å være en tilgjengelig og tilstedeværende leder, og vil sammen med Ståle og resten av laget gjøre mitt beste for Nordmøre», sier nyvalgt leder i Nordmøre IPR Ingrid Rangønes.

Nordmøre IPR skal gjennom samhandling bidra til positiv utvikling på Nordmøre og i medlemskommunene. Rådet skal være en aktiv pådriver og arbeide strategisk med samfunnsutvikling i regionen.

Det nye representantskapet

Etter kommune- og fylkestingsvalget har en av de åtte kommunene fått ny ordfører. Hugo Pedersen (SP) er ny ordfører for Surnadal kommune og tar nå fatt på sin første periode som ordfører. Hanne-Berit Brekken (AP, Aure kommune), Ingrid Rangønes (AP, Averøy kommune), Knut Sjømæling (SP, Gjemnes kommune), Kjell Neergaard (AP, Kristiansund kommune), Svein Roksvåg (SP, Smøla kommune), Ståle Refstie (AP, Sunndal kommune) og Ingrid Waagen (SP, Tingvoll kommune) ble gjenvalgt og er i gang med en ny ordførerperiode.

 

Tingvoll, 09. september 2023

 

Ingrid Rangønes – Leder av Nordmøre IPR og ordfører i Averøy kommune

Ståle Refstie - Nestleder av Nordmøre IPR og ordfører i Sunndal kommune

Svein Roksvåg – ordfører i Smøla kommune

Hanne-Berit Brekken - ordfører i Aure kommune

Knut Sjømæling - ordfører i Gjemnes kommune

Kjell Neergaard - ordfører i Kristiansund kommune

Hugo Pedersen - ordfører i Surnadal kommune

Ingrid Waagen - ordfører i Tingvoll kommune