Smøla Produksjonslag SA tildeles Nordmørsprisen 2022

Daglig leder Rolf Gunnar Ahtola og produsent Bjørn Brende mottar Nordmørsprisen av Kjell Neergaard, leder av Nordmøre IPR og Svein Roksvåg, ordfører Smøla. - Klikk for stort bildeDaglig leder Rolf Gunnar Ahtola og produsent Bjørn Brende mottar Nordmørsprisen av Kjell Neergaard, leder av Nordmøre IPR og Svein Roksvåg, ordfører Smøla.

 
Daglig leder Rolf Gunnar Ahtola og produsent Bjørn Brende mottar Nordmørsprisen av Kjell Neergaard, leder av Nordmøre IPR og Svein Roksvåg, ordfører Smøla.

 

Vi gratulerer Smøla Produksjonslag SA, med Smøla-gulrot i spissen, som årets vinner av Nordmørsprisen.

Nordmørsprisen

Nordmørsprisen (tidligere Orkideprisen) deles ut årlig under Nordmørskonferansen av Nordmøre Interkommunalt politisk råd. Den skal motivere til særlig innsats for tiltak som kommer hele Nordmørsregionen til gode på områder som; næringsutvikling, kompetanseutvikling, bedriftsutvikling, positiv markedsføring av regionen utad og/eller innad samt innen samarbeidstiltak. Prisen har lang historie og deles nå ut for 31. gang.

Nye kunstnere skal designe prisen

Det er ikke bare navnet som er nytt i år. Etter mange år med flott glasskunst fra Glassforum på Averøy, så vil prisene i årene som kommer være ulike og fra kunstnere over hele Nordmøre. I år er selve prisen en skulptur laget av kunstner Christin Løkke i Tingvoll. Den heter ARBEIDSJERN og er kvinne med en hakke i hånden som er montert på en veldig gammel hakke funnet i fjæra på Gyl. Den er en veldig god illustrasjon på årets prisvinner Smøla Produksjonslag, et jordbrukssamarbeid som gjennom hardt arbeid har bygget opp Smøla-gulrot som en av de sterkeste merkevarene i hele Møre og Romsdal.

Smøla Produksjonslag SA

Smøla Produksjonslag SA er et medlemseid samvirkeforetak bestående av 12 gårdbrukere, etablert i 1954. Produksjonslaget er et lysende eksempel på hva som kan oppnås gjennom godt samarbeid. De har gjennom flere år gjennomført mange innovative prosjekter; - nye pakkelinjer, nye produkter og stadig utvikling av emballasje og grafisk uttrykk. I 2017 investert de i et moderne pakkeri og lager for gulrot og kålrot på Frostadheia midt på Smøla.

Bedriften er desidert største produsent av gulrot i Møre og Romsdal med et sterkt fokus på kvalitet. Gjennom nasjonale samarbeidspartnere er Smøla-gulrot tilgjengelig i store deler av landet, blant annet i samarbeid med Matkassen Godt Levert. Smøla Produksjonslag har en årlig omsetning opp mot 20 mill. Jordbruksnæringen er en av de største næringene i fylket. Pandemi har ført til kraftig økning i etterspørselen og krigen i Ukraina har satt ytterligere fokus på betydningen av jordbruk og selvforsyning. Et veldig særegent jordsmonn på heiene på Smøla gir de mest smakfulle, saftige og sprø gulrøttene i Norge, ifølge Matmerk.

Smøla Produksjonslag SA fikk også Innovasjon Norge sin Bedriftsutviklingspris for Møre og Romsdal i 2018.

Nordmørsprisen utgjør lite i penger, men er en anerkjennelse fra kommunene på Nordmøre om at vi er mektig imponert, og ikke minst stolt, over den utviklingen som Smøla Produksjonslag SA har hatt og at Smøla-gulrot så til de grader setter Nordmøre så positivt på kartet.