Nordmørsprisen 2024 tildeles Krivi Vev AS på Tingvoll

Nordmørsprisen 2024 ble tildelt Krivi Vev AS på Tingvoll under Nordmørskonferansen den 06. juni.

Nordmørsprisen 2024 Krivi Vev - Klikk for stort bildeDaglig leder Maria Aasprang og grunnlegger Viktor Gautvik mottar Nordmørsprisen fra Ingrid Rangønes, leder av Nordmøre IPR, og Ingrid Waagen, stolt ordfører i Tingvoll. Ellen Engdahl

Daglig leder Maria Aasprang og grunnlegger Viktor Gautvik mottar Nordmørsprisen fra Ingrid Rangønes, leder av Nordmøre IPR, og Ingrid Waagen, stolt ordfører i Tingvoll. 

Hvert år under Nordmørskonferansen deler Nordmøre Interkommunalt Politisk Råd (IPR) ut Nordmørsprisen. Prisen skal motivere til ekstra innsats for prosjekter som hele Nordmørsregionen drar nytte av. Dette inkluderer områder som næringsutvikling, kompetanseutvikling, bedriftsutvikling, positiv markedsføring av regionen, og samarbeidstiltak. Prisen har en lang historie og deles nå ut for 33. gang.

Om Krivi Vev AS

Krivi Vev AS er del av en lang tekstiltradisjon i Tingvoll som går tilbake til slutten av 1800-tallet da Tingvoll Ullvarefabrikk så dagens lys. Bedriften ble etablert av Viktor Gautvik i 1988 og er kjent for sin høye kompetanse. De kombinerer innovativ teknologi med fokus på miljø, kultur og tradisjon. Krivi Vev forener håndverkstradisjoner med industriens krav til kvalitet og pålitelige leveranser. De bruker materialer som ull, lin, silke, mohair og bomull, og har videreutviklet produkter som gardiner og andre interiørtekstiler.

Krivi Vev AS er en betydelig aktør i markedet for eksklusive tekstiler med kunder over hele verden. Nylig leverte de nok en gang stoff til FN’s sikkerhetsråd og har avtale med utenriksdepartementet om levering av duker til norske ambassader. De har også levert til offentlige bygg som slottet, representasjonsbygg til regjeringen, og sysselmesteren på Svalbard. Nå jobber de sammen med designer Jon Pettersen for å levere sceneteppe til det nye Normoria Kulturhus.

Lokalt er nok Krivi Vev mest kjent som en komplett leverandør av bunadsstoffer, og de dekker nesten hele det norske markedet. De er også Norges eneste industrielle lin-veveri. Bedriften har en moderne maskinpark, omsetter for over 20 millioner kroner, har rundt 20 ansatte, og er solid på alle måter.

Krivi Vev AS er en stabil og utviklende bedrift som bidrar til å markedsføre Nordmøre på en positiv måte. De spiller også en viktig rolle i samarbeidet på Saghøgda industripark.


Utdeling av prisen

Ingrid Rangønes sier: «Nordmørsprisen er en anerkjennelse fra hele Nordmøre på at vi er mektig imponert – og ikke minst stolt - over den posisjonen som Krivi Vev AS har opparbeidet seg, og som også bringer Nordmøre ut i den store verden. Prisen varierer hvert år og leveres av kunstnere fra Nordmøre. I år er det en glede å overrekke maleriet «Sommeren er slutt» av kunstner Eli Skarpnes fra Smøla».